fbpx

Geen HTTPS verbinding? Webbrowsers nemen maatregelen!

Het belang van een SSL certificaat (HTTPS-verbinding)
Nog geen SSL certificaat voor uw website? Dan is het hoog tijd om deze aan te schaffen. Google Chrome en Mozilla Firefox nemen namelijk strenge maatregelen tegen websites zonder HTTPS-verbinding.

Wat is SSL/HTTPS?
SSL is een gecodeerde verbinding tussen de webserver en de bezoeker en wordt aangegeven met een groen slotje links van de URL en een HTTPS aanduiding. SSL zorgt ervoor dat informatie als wachtwoorden of persoonsgevens versleuteld zijn en niet in handen komen van onbevoegden.

Uitroepteken
Al langere tijd hebben websites zonder beveiligde verbinding een uitroepteken bij de adresbalk. In 2017 hebben Google Chrome en Mozilla Firefox dit teken ook doorgevoerd bij invoervelden voor creditcardgegevens. Bij het uitroepteken in de adresbalk is te zien dat ingevoerde wachtwoorden mogelijk niet beveiligd zijn.

AVG en tekst invoervelden
Eind 2017 werden waarschuwingen doorgevoerd bij tekstuele invoervelden. Met oog op de AVG die sinds 25 mei 2018 van kracht is kregen de invoervelden voor gegevens als namen, telefoonnummers en adressen ook waarschuwingen. Deze gegevens dienen namelijk beveiligd te worden en niet in handen te vallen van onbevoegden.

Websites met dit soort invoervelden moesten vanaf dit moment een HTTPS-verbinding hebben anders kregen ze een ‘Not Secure’ vermelding in de adresbalk.

‘Not Secure’ en blanco pagina’s
Binnen korte tijd verdwijnt (bij Chrome vanaf september/oktober) het groene slotje met de melding ‘Beveiligd’. Dit omdat Google het vanzelfsprekend vindt dat websites beveiligd zijn. Echter krijgen onbeveiligde websites een uitroepteken en de ‘Not Secure’ melding in een rode kleur. De rode vermeldingen zullen opvallen wat negatieve gevolgen kan hebben voor het websitebezoek.

Daarnaast wordt er op sommige websites zonder SSL bij binnenkomst een blanco pagina getoond met waarschuwingen over een onbeveiligde verbinding. Dit houdt in dat bezoekers dus niet direct op de webpagina komen en dat is natuurlijk niet wenselijk.

Vindbaarheid zoekmachines
Naast dat al deze waarschuwingen negatief kunnen zijn voor het bezoek aan uw website, heeft dit ook grote invloed op de vindbaarheid in zoekmachines. Zoekmachines als Google plaatsen websites zonder SSL al langere tijd op minder goede posities dan websites met SSL, maar gaat zelfs binnenkort websites zonder SSL uitsluiten! Wilt u zorgen dat uw bedrijf gemakkelijk vindbaar blijft, dan is ook om deze reden een SSL certificaat een must.

SSL certificaat aanvragen
Dus heeft u een website waar uw klanten, leveranciers of consumenten op inloggen of gegevens achterlaten, maar nog geen SSL verbinding? Hoog tijd om een SSL certificaat aan te schaffen! Door onze jarenlange ervaring in webontwikkeling kunnen wij u goed informeren over SSL en u begeleiden in het maken van een keuze voor het type SSL.

Voor een SSL certificaat en/of andere vragen kunt u contact opnemen via 0172 40 60 60 of sales@interforce.eu.
Wij helpen u graag verder!

  • Posted In:
  • Web
error: Content is protected !!