fbpx

High Availability

Altijd online

High availability

Geen organisatie kan meer zonder internet

Internet is van vitaal belang voor ieder bedrijf of organisatie. Daarom is het belangrijk dat je internetconnectiviteit goed
georganiseerd en betrouwbaar is. We bieden hier diverse oplossingen voor, precies afgestemd op de activiteiten van het bedrijf.

Redundantie met BGP: altijd online

Door het inzetten van een meerdere Interforce verbindingen op je locatie zijn wij in staat om met het BGP protocol (Border Gateway Protocol) redundantie te bieden voor de beschikbaarheid van je bedrijfsnetwerk. BGP controleert automatisch de beschikbaarheid van je primaire verbinding. Mocht deze niet beschikbaar zijn, dan zorgt BGP er binnen enkele seconden voor dat je dataverkeer over de secundaire verbinding wordt gerouteerd.

Gebruikmaken van redundantie met BGP kan met alle type verbindingen en combinaties van verbindingen. BGP garandeert een hogere beschikbaarheid van internettoegang, IP-VPN en je bedrijfsapplicaties. Zodra BGP verkeer naar de secundaire verbinding routeert, blijft je gateway adres of publieke IP-adres bereikbaar. En blijven al je toepassingen werken.

Wij monitoren constant de beschikbaarheid van je verbindingen en routers. Uitval van je primaire verbinding blijft dus nooit onopgemerkt. Indien gewenst kun je ook zelf toegang krijgen tot de monitoringomgeving. Ook is het mogelijk alarmeringen in te stellen, zodat je altijd op de hoogte bent van de status je verbindingen.

Verbinding via een derde partij?

Heb je al een bestaande verbinding via een derde partij? Geen probleem. Wij beschikken over een speciale configuratie, die wij kunnen inladen in elke Juniper router appliance. Zo routeren we op basis van metingen het verkeer automatisch over de juiste verbinding. Bij een eventuele overschakeling op de alternatieve route verandert het publieke IP-adres.

Monitoring

Constante monitoring van je volledige IT-omgeving

Alarmeringen

Door het instellen van alarmeringen ben je altijd op de hoogte van de status van je verbindingen

Altijd toegang

Gebruik van primaire en secundaire verbindingen geven constante beschikbaarheid van bedrijfsnetwerk

Schakeling
derde partij

Ook via een derde partij is overschakeling naar werkende verbinding mogelijk

Op zoek naar een IT-oplossing of advies?
error: Content is protected !!